TM Cad question. Grid lines missing?

Discussion in 'CNC Cutting' started by Gamble, Mar 30, 2016.

  1. Gamble

    Gamble Active Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    13
    Opened up TM cad and most of my vertical grid lines are missing. I can only find an option to turn the grid on/off but can't add lines.
    This is what it looks like now and it's really going to bother me until I get it fixed. Throws me off completely for some reason
    Square is 2'x2' for reference
     

    Attached Files:

  2. LECS RC

    LECS RC Member

    Joined:
    Dec 21, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Go to Option > Torchmate Setup > General Preferences... in the pop up, towards the bottom right, there will be a grid size entry. Just enter preferred grid size.
    upload_2016-3-31_6-48-28.png upload_2016-3-31_6-52-0.png
     
    stjefrey and Torchmate like this.
  3. Gamble

    Gamble Active Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    13
    Oh man thank you so much. It was driving me crazy. I wish this thing would save it's own settings. You think for what they paid for it it wouldn't have as many bugs.
     
  4. LECS RC

    LECS RC Member

    Joined:
    Dec 21, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    This usually only happens when you open the CAD program again after it is already open.
     
  5. scbron

    scbron Active Member

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    73
    How can I see the grid lines from a zoomed out position. I can only see them when I am up close i.e. 16 in width of the grid.
     
  6. Matt

    Matt Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    112
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    58
    You would have to change the scale of the grid and make the spacing larger between grid lines
     
  7. bruce chouquer

    bruce chouquer New Member

    Joined:
    Dec 1, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    anyone know how to get the grid lines not to be so thick ? i hit something and they got thicker then normal and now i cant get them back
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice