Cut sequence changes

Discussion in 'CNC Cutting' started by nwaPLASMA, Mar 9, 2016.

  1. nwaPLASMA

    nwaPLASMA Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    504
    Likes Received:
    256
    Trophy Points:
    153
    Can someone explain or direct me to a video on how to change an objects cut sequence in cad-lite?
     
  2. Matt

    Matt Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    112
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    58
    To sequence parts you go to Layout->sequence->and usually i use start sequence by list
     
  3. nwaPLASMA

    nwaPLASMA Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    504
    Likes Received:
    256
    Trophy Points:
    153
    Do you have to set seperate tool paths for each part or can you select all and set one tool path, then change the cut sequences? My issue is on a job with multiple parts it cuts a section of every part instead of finishing one and moving to the next. If something goes wrong during the run and the material gets moved the whole thing is jacked instead of at least getting one good one. Frustrating.
     
  4. Matt

    Matt Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    112
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    58
    To be able to set the sequence it would need to see each parts tool path separate otherwise it sees it as one whole toolpath and it will determine order on its own.
     
  5. IndustrialRustic

    IndustrialRustic Member

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    If I am doing online and male which I do often, I create the online first then create the male then export so the online cuts first.
     
  6. nwaPLASMA

    nwaPLASMA Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    504
    Likes Received:
    256
    Trophy Points:
    153
    Thanks. I'll give it a try.
     
  7. LECS RC

    LECS RC Member

    Joined:
    Dec 21, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    If you are doing one tool path i.e. Male, like you lighting post, and still having problems finishing a part before moving to the next. You have to make sure that your show fill works, if it doesn't make path. If you are doing two tool paths or more then you have to select all the male pieces, make path, then select all online pieces and make path as well. Create individual tool paths for each then sequence as Matt posted before then select the whole part and group the object. After this is completed you can do an array to make as many parts as needed.
     
  8. nwaPLASMA

    nwaPLASMA Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    504
    Likes Received:
    256
    Trophy Points:
    153
    Thanks. Since my original post I have discovered the group option. That fixed my original issue. Now it completes one before moving to the next.

    Hadn't thought of using array for an entire part. Thanks for that one!!
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice